Cat costa un imobil in Croatia?

Prețurile imobilelor situate pe coasta croată

După ce am parcurs regiunea Istriei și a Dalmației, a sosit momentul să trecem în revistă prețurile aferente proprietăților. Anterior achiziției trebuie să avem o imagine clară a prețurilor imobilelor, a nivelului lor actual, a evoluției lor din trecut, precum și a evoluției lor prognosticate.

În prezent prețul de achiziție al imobilelor localizate pe coasta croată se situează la valoarea dintre EUR 2.000 - 3.000/ m².

Prețurile pot diferi în funcție de locație. În cazul în care intenționăm să achiziționăm o casă într-o regiune turistică importantă, precum localitatea Split sau Dubrovnik, putem calcula un preț chiar și de EUR 4.000 - 6.000/ m². În special se referă acest preț la casele și apartamentele construite recent. Case de vanzare Croatia Litoral.

În regiunea pitorească a rivierei Makarska cei interesați se pot integra în valoarea amintită mai sus de EUR 2.000 - 3.000/ m², iar în locații ceva mai îndepărtate se pot găsi imobile frumoase la prețuri și mai avantajoase.

Criza economică din anul 2008 a avut un efect considerabil asupra pieței imobiliare croate, care a suferit substanțial până în anul 2013. Aceasta a fost perioada în care prețurile au scăzut semnificativ, însă în luna iulie a anului 2013, cu puțin înainte de aderare, prețurile au început din nou să crească, care și în acest moment prezintă o statistică ascendentă, datorită restabilirii situației economice, a creșterii investițiilor imobiliare, a consolidării bancare, precum și a reluării creditărilor.

.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți